Lasten ja nuorten ilmastorahasto

Syyskuussa 2019 perustettu Lasten ja nuorten ilmastorahasto tukee nimensä mukaisesti lasten ja nuorten ilmastokoulutusta ja omia ilmastotoimia sekä ilmastonmuutokseen liittyvän tutkimustiedon välittämistä lapsille ja nuorille.

Rahastoa hallinnoidaan samoin periaattein kuin säätiön muuta toimintaa ja omaisuutta. Lasten ja nuorten ilmastorahastosta rahoituksen myöntämisen pääkriteerejä tulevat olemaan rahoitettavien toimien tavoittavuus, ehdotetun toteutuksen laatu sekä odotettujen vaikutusten skaala. Tulevaisuudessa rahastoon voi lahjoittaa kuka tahansa lasten ja nuorten ilmastotoimien ja -koulutuksen tukemisesta kiinnostunut taho.

Kiitos aloitteesta, Jouni Keronen ja Mari Pantsar!

Aloite rahaston perustamiseen tuli säätiön ulkopuolelta: tietokirjan Tienhaarassa – Johtajuus ilmastonmuutoksen aikakaudella (Docendo) kirjoittajat Mari Pantsar ja Jouni Keronen ehdottivat säätiölle rahastoa, jonka alkupääomaksi he lahjoittivat tekijänpalkkionsa kokonaisuudessaan. 

“Nuorten aktiivisuus ilmastoasioissa on herättänyt ihmiset ympäri maailman ymmärtämään ilmastonmuutoksen hillinnän kiireellisyyden. Nuorten innoittamina lahjoitamme kirjan tekijänpalkkiot lasten ja nuorten ilmastotoimiin, vaikka mielestämme aikuisten olisi jo korkea aika ottaa johtajuus”, kirjan tekijät totesivat rahaston perustamisen yhteydessä.


Jos haluat lisätietoja rahastosta, pyydämme sinua olemaan yhteydessä säätiön hallintojohtaja Riikka Ihamuotilaan ().

Poliisihallitus on myöntänyt 12.2.2021 Tiina ja Antti Herlinin säätiölle Lasten ja nuorten ilmastorahastoa koskevan rahankeräysluvan numero RA/2021/153. Lupa on myönnetty koko Suomen alueelle Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Kuva: Mari Ahokoivu.