Säätiömme uusi toiminnanjohtaja on Henna Hakkarainen

Tiina ja Antti Herlinin säätiön toiminnanjohtajana aloittaa 15. toukokuuta Henna Hakkarainen. Monipuolinen johtamisen ammattilainen siirtyy uuteen tehtäväänsä Vihreiden eduskuntaryhmän pääsihteerin paikalta.

Säätiömme päivittäistä työtä suuntaa ympäristöohjelma, jonka keskeinen tavoite on jouduttaa maailmanlaajuisten hiilipäästöjen vähentämistä ympäristökriisin ehdoilla. Tällä hetkellä rahoittamistamme hankkeista leijonanosa tähtää terästeollisuuden muutokseen globaalilla tasolla.

Kunnianhimoisen ympäristöohjelman toteuttamiseksi olemme tuplanneet työntekijöidemme määrän kuluneen vuoden aikana. Nyt säätiömme saa uuden tärkeän vahvistuksen, kun toimintaa alkaa johtaa Henna Hakkarainen.

Hakkarainen siirtyy uuteen tehtäväänsä Vihreistä, jossa hän on toiminut Vihreän eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja ennen sitä Vihreiden viestintäpäällikkönä vuodesta 2016 alkaen. Aiemmin Hakkarainen on toiminut myös mm. toiminnanjohtajana Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:ssä, viestinnän tehtävissä kehitysyhteistyöjärjestössä sekä entisen oikeusministerin ja kahden MEPin erityisavustajana.

Koulutukseltaan Hakkarainen on yhteiskuntatieteiden maisteri kansainvälisten suhteiden erikoistumisalalta Lapin yliopistosta.

Yhteistyön puolesta, ympäristön hyväksi

Tiina ja Antti Herlinin säätiössä Hakkarainen työskentelee säätiön strategian ja ympäristöohjelman edistämiseksi ja ottaa kokonaisvastuun säätiön toiminnasta sekä kesän myötä kahdeksaan työntekijään kasvavasta tiimistä.

”Olen todella innoissani hyppäämässä mukaan Tiina ja Antti Herlinin säätiön työhön edistämään siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Ilmastokriisin ja luontokadon ajassa tarvitaan nopeita ratkaisuja. Säätiön kunnianhimoinen ympäristöohjelma asettaa hyvät askelmerkit päästövähennysten edistämiselle, rohkean päätöksenteon vauhdittamiselle ja yhteiskunnan eri sektoreilla toimivien ihmisten yhteistyölle”, Hakkarainen sanoo.

Hennan käsityksen yhteistyön voimasta jakaa myös säätiömme hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

”Ympäristökriisiä ei mikään taho yksinään selvitä, mutta kokoamalla vaikuttavimmat toimijat yhteen kuva on toinen. Tätä mahdollisuutta haluamme hyödyntää aktiivisesti. Hennan monipuolinen osaaminen ja kokemus vaikuttamisesta antavat vahvat eväät työn johtamiseen”, Herlin toteaa.

Kuva: Joel Haapamäki

Lisätiedot:
Henna Hakkarainen

@HennHakk
+358 40 594 1379