Haluatko järjestää luontoretken koulu- tai päiväkotiryhmälle? Haku sulkeutuu 25.4. klo 14!

Tiedoksi 25.4.2023: Hakuilmoituksemme on johtanut myönteisesti yllättäneeseen hakemusvyöryyn, joka on ylittänyt myöntövaramme jo ennen kuin aiemmin asettamamme määräaika ehti umpeutua.

Siksi joudumme valitettavasti sulkemaan haun jo tänään 25.4. klo 14.00.

Hakemusten määrä osoittaa selvästi tämäntapaisen rahoituksen tarpeen laajemminkin. Kiitos kaikille asiasta kiinnostuneille ja yhteyttä ottaneille!

Alla luettavissa alkuperäinen hakuilmoituksemme.Tiina ja Antti Herlinin säätiö on avannut Lasten ja nuorten ilmastorahaston teemahaun varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opetuksen ryhmille.

Haun avulla halutaan tukea lapsiryhmien ja luokkien luontoretkien toteuttamista. Avustusta voi hakea kevään tai syksyn 2023 aikana järjestettävien retkikulujen kattamiseksi. Retken tulee tukea lasten ja nuorten kasvua kestävään elämäntapaan. Retkikohde voi olla esimerkiksi luontokoulu, luontokeskus, kansallispuisto tai muu virkistysalue.

Lasten ja nuorten ilmastorahastosta voi hakea enintään 1000 euron avustusta retkikulujen kattamiseksi, sisältäen retken päästökompensaatiot. Jokaiselle avustuksen saajalle lahjoitetaan lisäksi lapsille suunnattu Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu -tietokirja.

Haku on auki 10.6. asti. Päätöksiä tehdään hakemusten saapumisjärjestyksessä, kuitenkin viimeistään 30.6.2023.

Avustusta voi hakea säätiön sähköisessä apurahajärjestelmässä, johon hakijan on ensin rekisteröidyttävä. Toivomme, että hakemuslomake täytetään lyhytsanaisesti ja luontoretkeä koskevien aiheiden osalta. Hakemuksen täyttämiseksi tulee valita hakujärjestelmästä kohta: Hakemukset suomalaisten koulujen ja varhaiskasvatuksen luontoretkien tukemiseksi.

Kuva: Lasse Lecklin