Tiina ja Antti Herlinin säätiö etsii toiminnanjohtajaa vakituiseen työsuhteeseen. Lue lisää tehtävästä ja jätä hakemuksesi 28.2.2023 klo 10.00 mennessä.

Haluatko olla mukana ratkaisevan vuosikymmenen ilmastotoimissa ja sammuttamassa ympäristökriisiä yhdessä tutkijoiden, yritysten, päätöksentekijöiden ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa? Hae mukaan ketterän perhesäätiön tiimiin luotsaamaan sen toimintaa.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoitus kattaa ympäristön, yhteiskunnallisen hyvinvoinnin sekä kulttuurin tukemisen. Strategiakaudella 2020–2025 säätiö keskittyy luomaan määrää ja tehokkuutta globaaleihin päästövähennyksiin monipuolisella keinovalikoimalla ja koko laajan ympäristökriisin ehdoilla. Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvot ovat läpinäkyvyys ja avoimuus, verkostomainen yhteistyö ja keskustelevuus sekä oman toiminnan jatkuva kehittäminen.

Etsimme kasvavaan organisaatioomme toiminnanjohtajaa työskentelemään säätiön strategian ja ympäristöohjelman tavoitteiden edistämiseksi ottamalla kokonaisvastuun säätiön toiminnasta ja tiimistä.

Tässä esimerkkejä sinua odottavista tehtävistä:

 • Säätiön toiminnan linjausten valmistelu yhdessä johtoryhmän kanssa hallituksen päätöksenteon tueksi
 • Vastuu säätiön strategian toteuttamisesta yhdessä kollegoiden ja erityisesti ympäristötiimin kanssa
 • Säätiön tiimin johtaminen kokonaisuutena, kokonaisvastuu henkilöstöasioista, esihenkilönä toimiminen johtoryhmän jäsenille ja läsnäolo arjessa
 • Säätiön viestinnän johtaminen ja toteuttaminen yhdessä viestinnän asiantuntijan kanssa
 • Vuorovaikutus säätiön sidosryhmien ja verkostojen kanssa
 • Säätiön talouden ja toimintabudjetin suunnittelu, seuranta ja raportointi (varainhoidosta huolehtii säätiön talousvaliokunta)

Tehtävässä menestymisessä on hyödyksi:

 • Vahva motivaatio ja palo edistää säätiön strategian ja ympäristöohjelman tavoitteita
 • Kokonaisvaltainen ote, johtajuusosaaminen ja omistajuuden ottaminen kokonaisuuden toimivuudesta
 • Empaattinen työote ja hyvät esihenkilötaidot
 • Kokemus ilmasto- tai vähintään ympäristökriisin parissa työskentelystä 
 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Hyvät valmiudet huolelliseen taloudenpitoon 
 • Valmiudet kansainväliseen yhteistyöhön ja verkostojen laajentamiseen ulkomailla
 • Luontainen pyrkimys oppia lisää ja muokata toimintaa oppien mukaisesti (nk. growth mindset)
 • Hyvä suomen ja englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen

Haethan rohkeasti, vaikkei sinulta löytyisikään kaikkia yllä listattuja menestystekijöitä. Työ myös opettaa tekijäänsä. 

Työsuhde on vakituinen ja kokoaikainen. Myös 80% työajasta on meillä mahdollista sopia joko pysyvästi tai jaksottaisesti. Työn aloitusajankohta on mahdollisimman pian, esimerkiksi huhtikuun 2023 alussa tai muussa valitun henkilön kanssa sovitussa aikataulussa.

Työntekopaikka on Helsingissä. Työtilamme sijaitsevat Tieteen ja toivon talossa Puistokatu 4:ssä, jossa jaamme arkemme Maj ja Tor Nesslingin säätiön, muiden yhteiskunnallisten toimijoiden ja monitieteisen tutkijayhteisön kanssa. Etätyömahdollisuus on hyödynnettävissä joustavasti, kuitenkin niin että vähintään puolet työviikosta on lähityötä.

Hakuprosessi

Oletko sinä etsimämme uusi kollega? Haku tehtävään tapahtuu täyttämällä tämä lomake. Hakuaika päättyy tiistaina 28.2.2023 klo 10. 

Ensimmäinen haastattelukierros järjestetään pääasiassa tiistaina 7.3.2023 ja keskiviikkona 8.3.2023. Mikäli kumpikaan päivä ei sovi, pyrimme löytämään vaihtoehtoisen ajan. Haastattelut järjestetään toimistollamme Helsingissä (tai koronapandemiatilanteen niin vaatiessa etäyhteydellä). Kaikki hakijat saavat tiedon ensimmäisen vaiheen valinnoista perjantaina 3.3.2023.

Lisätietoja saat lähettämällä viestin otsikolla ‘Toiminnanjohtaja’ osoitteeseen rekryt(ät)tahsaatio.fi. Lisäksi kysymyksiin vastaavat puhelimitse säätiön hallintojohtaja Riikka Ihamuotila, kehitysjohtaja Anna Herlin ja ympäristöhankkeiden johtaja Harri Lammi seuraavina ajankohtina: 

 • Tiistai 31.1.2023 klo 14.30-16 / Riikka 
 • Perjantai 10.2.2023 klo 13-14.30 / Anna
 • Tiistai 14.2.2023 klo 15-17 / Harri
 • Perjantai 24.2.2023 klo 10-11.30 / Riikka

Suuntaathan työsuhdeasioihin liittyvät kysymykset erityisesti Riikalle ja ympäristöohjelmaan liittyvät kysymykset erityisesti Harrille. Varaathan puhelinajan ottamalla yhteyttä hallintokoordinaattori Emmi Liuliaan (emmi(ät)tahsaatio.fi) viimeistään toivomaasi soittoaikaa edeltävänä päivänä klo 16 mennessä.

Haluamme edistää toiminnassamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, joten toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä ja -taustaisilta hakijoilta.