Puistokatu 4 ja toiminnanjohtajat Anna Herlin sekä Minttu Jaakkola palkittiin Kansanvalistusseuran Sivistyspalkinnolla

Kansanvalistusseura jakaa vuosittain Sivistyspalkinnon ajankohtaiselle henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Puistokatu 4:llä ja sen toiminnanjohtajilla Minttu Jaakkolalla ja Anna Herlinillä oli tänään kunnia vastaanottaa Kvs-säätiön (Kansanvalistusseura sr.) vuosittainen Sivistyspalkinto. Palkinnon jakoivat säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja presidentti Tarja Halonen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri säätiön valtuuskunnan kokouksessa.

”Puistokatu 4, Anna Herlin ja Minttu Jaakkola ovat ansainneet palkinnon kehittämällä ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa vastuu ympäristöstä ja maailmasta on käsinkosketeltava. Puistokatu 4:ssä yhdistyvät tutkittu tieto, yhdessä oppiminen ja paremman maailman rakentaminen. Anna Herlin ja Minttu Jaakkola ovat erinomaisia esikuvia meille kaikille sivistyksen pelottomasta puolustamisesta”, toteaa presidentti Tarja Halonen.

Anna Herlin ja Minttu Jaakkola kommentoivat palkintoa tuoreeltaan: “Olemme äärimmäisen otettuja saamastamme tunnustuksesta, sillä jaamme Puistokatu 4:ssä Kansanvalistusseuran arvomaailman. Uskomme, että 2020-luvulla sivistyksen ytimessä on toistemme kunnioittava kohtaaminen ja rakentava keskustelu. Pyrimme Puistokadulla hyvään elämään planeetan rajoissa. Tähän kuuluvat keskeisesti empatia, suvaitsevaisuus sekä vastuu ympäristöstä ja maailmasta.”

Kvs-säätiöstä kerrotaan, että luonnon haluttiin näkyvän tänä vuonna valitussa palkinnossa, jota on jaettu vuodesta 1974 asti. Tämänvuotinen palkinto on luontoaiheista tunnetun taiteilija Anna-Maija Rissasen maalaama teos Panoraama.

Palkintokuvassa taiteilija Anna-Maija Rissanen (vas.), Minttu Jaakkola ja Anna Herlin.
Kuva: Heini Huhtinen / Kvs-säätiö