Tiina ja Antti Herlinin säätiö sijaitsee nyt osoitteessa Puistokatu 4

Puistokatu 4 majoittaa joukon säätiöitä, tutkijoita ja muita ekologisen kriisin ratkaisujen parissa työskenteleviä. Tieteen ja toivon talossa toimii myös kaikille avoin kirjasto, vuokrattavia kokous- ja tapahtumatiloja sekä suosittu kortteliravintola

Tiina ja Antti Herlinin säätiön tilat ovat muuttaneet Kaivopuiston Puistokadulle. Äskettäin peruskorjatusta Puistokatu 4:stä löytyvät meidän lisäksemme Nesslingin säätiö, Ympäristötiedon foorumi ja pian myös joukko vaihtuvia tutkijoita ja toimijoita.

Tieteen ja toivon talon toimintaa rahoittaa yhdessä Nesslingin säätiön kanssa Tiina ja Antti Herlinin säätiö, joka myös omistaa talon.

Talo myös tutkijoille, toimijoille ja tapahtumille

Marraskuun lopussa Puistokatu 4 majoittaa entistä enemmän elämää, sillä sen ylimmän kerroksen Tiedevintille muuttaa työskentelemään ekologisen kriisin tutkijoita 15 eri tieteenalalta. Työtilat ovat tutkijoille ilmaisia.

“Uskomme, että tutkitulla tiedolla on voima muuttaa maailmaa. Se vaatii tutkijoiden vuorovaikutusta niin eri tieteenalojen kuin myös yhteiskunnan muiden sektoreiden kanssa. Puistokatu 4 tarjoaa tähän tilat ja verkostoja”, sanoo Puistokatu 4:n toinen toiminnanjohtaja Minttu Jaakkola (Nesslingin säätiö).

Tutkijoiden lisäksi Puistokadulla työskentelyn aloittaa myös 15 toimijajäsentä eri aloilta. Heidän työnsä ytimessä on ekologisesti kestävän tulevaisuuden ratkaisukeskeinen rakentaminen.

Puistokatu 4:n toiminnanjohtajuuden Jaakkolan kanssa vuoden loppuun saakka jakava Anna Herlin (Tiina ja Antti Herlinin säätiö) korostaa, että Puistokatu 4:n toiminta tähtää planeetan rajoihin mahtuvan hyvän elämän normalisointiin.

“Täällä mietitään yhdessä, tieteeseen pohjautuen ja erilaiset tulokulmat hyväksyen, innostavia polkuja sellaiseen tulevaisuuteen, jossa emme enää ylikuluttaisi luonnonvaroja. Kutsumme kaikkia mukaan, sillä tapoja on monia”, Herlin sanoo.

Puistokadulla järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia ja toimintaa. Talon ensimmäisessä kerroksessa palvelee myös suosittu kortteliravintola Elm ja pian sinne avautuu kaikille avoin kirjasto. “Meille on tärkeää luoda tila, jonne kaikki ovat matalalla kynnyksellä tervetulleita. Kirjastomme luo tähän erinomaiset puitteet. Paikalle voi tulla tekemään töitä, läksyjä, lukemaan, leikkimään tai vaan olemaan ilman suurempaa agendaa tai ostopakkoa”, summaa Puistokatu 4:n kokemusjohtaja Nina Ruotsalainen.

Kuva: Joel Haapamäki