Tiina ja Antti Herlinin säätiö etsii ympäristöasiantuntijaa

Metsämaisema, hämärä, peura katsoo kameraan.

Haluatko olla mukana ratkaisevan vuosikymmenen ilmastotoimissa ja ratkaisemassa ympäristökriisiä yhdessä tutkijoiden, yritysten ja päätöksentekijöiden kanssa? Hae mukaan ketterän perhesäätiön ympäristötiimiin.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoitus kattaa ympäristön, yhteiskunnallisen hyvinvoinnin sekä kulttuurin tukemisen. Strategiakaudella 2020-2025 säätiö keskittyy luomaan määrää ja tehokkuutta globaaleihin päästövähennyksiin monipuolisella keinovalikoimalla ja koko laajan ympäristökriisin ehdoilla. Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvot ovat läpinäkyvyys ja avoimuus, verkostomainen yhteistyö ja keskustelevuus sekä oman toiminnan jatkuva kehittäminen.

Etsimme kasvavaan organisaatioomme ympäristöasiantuntijaa työskentelemään ympäristöhankkeiden johtajan alaisuudessa tämän työparina säätiön strategian ja ympäristöohjelman tavoitteiden edistämiseksi. Tässä konkreettisia esimerkkejä sinua odottavista tehtävistä:

Hankeportfolioiden hallinta ja hankekehitys

 • Hanketyön projektointi, arviointi, kohdealueen portfolion hallinta ja budjetointi
  • Päätösprosessien ohjaaminen: hankkeiden valmistelu ja kalenterointi asiantuntijaryhmäarviointia ja hallituksen päätöksentekoa varten
  • Hakijoiden ja yhteisrahoittajien tukena toimiminen
 • Kohdealueiden hankkeiden etsiminen, kehittäminen ja hallinta yhteistyössä kollegoiden kanssa

Hankkeiden arviointi

 • Hankkeiden vaikuttavuuden mittaroinnin rakentaminen
 • Hanketyön vaikutusketjujen ja useiden hankkeiden yhteisvaikutuksen strateginen arviointi

Hankeviestintä

 • Hanke-ehdokkaiden ja hankkeiden kanssa viestiminen 
 • Työn etenemisestä viestiminen tiiviisti ja ymmärrettävästi tiimille ja toimielimille
 • Ympäristökeskustelun seuraaminen ja ymmärtäminen strategisen viestinnän suunnittelun pohjaksi

Tehtävässä menestymisessä on hyödyksi:

 • Vahva motivaatio ja palo edistää säätiön strategian ja ympäristöohjelman tavoitteita
 • Kokemus ja näytöt projektien hallinnasta, projektinhallintatyökalujen käyttämisestä ja asioiden järjestyksessä pitämisestä
 • Teknis-taloudellisesta osaaminen, joka on relevanttia ympäristöohjelman kohdealueille
 • Kokemus yhteiskunnan ekologisesta siirtymästä ja ymmärrystä eri toimijoiden toisiaan täydentävistä rooleista
 • Näkemys ympäristöpoliittisesta keskustelusta, päätöksenteosta ja verkostoista/sidosryhmistä ja kiinnostusta näitä kohtaan
 • Itseohjautuva ja järjestelmällinen työote sekä kyky kantaa vastuuta
 • Joustavuus, halukkuus oppia ja kehittää uutta sekä ”can do”-asenne
 • Hyvä suomen ja englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen

Haethan rohkeasti, vaikkei sinulta löytyisikään kaikkia yllä listattuja menestystekijöitä. Työ myös opettaa tekijäänsä. 

Työsuhde on vakituinen ja kokoaikainen. Myös 80% työajasta on mahdollista sopia. Työn aloitusajankohta on mahdollisimman pian, tehtävään valitun henkilön kanssa sovitussa aikataulussa. 

Työntekopaikka on Helsingissä. Syyskuusta alkaen työtilamme sijaitsevat juuri peruskorjatussa puuhuvilassa Puistokatu 4:ssä, jossa jaamme arkemme Maj ja Tor Nesslingin säätiön ja muiden yhteiskunnallisten toimijoiden sekä monitieteisen tutkijayhteisön kanssa. Etätyö on mahdollista yhdessä sovittavissa raameissa myös koronapandemian jälkeen. 

Hakuprosessi

Oletko sinä etsimämme uusi kollega? Haku tehtävään tapahtuu täyttämällä tämä lomake. Hakuaika päättyy tiistaina 19.4.2022 klo 10. 

Haastattelut järjestetään pääasiassa maanantaina 25.4. Mikäli ajankohta ei sovi, pyrimme löytämään vaihtoehtoisen ajan. Haastattelut järjestetään toimistollamme Helsingissä (tai koronapandemiatilanteen niin vaatiessa etäyhteydellä). Kaikki hakijat saavat tiedon ensimmäisen vaiheen valinnoista viimeistään perjantaina 22.4.2022.

Lisätietoja saat lähettämällä viestin otsikolla ‘Ympäristöasiantuntija’ osoitteeseen rekryt(ät)tahsaatio.fi. Lisäksi kysymyksiin vastaa puhelimitse Harri Lammi (puh. 050 3831822) seuraavina ajankohtina: ti 5.4. klo 15-17 ja to 7.4. klo 9-11.

Haluamme edistää toiminnassamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, joten toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä ja -taustaisilta hakijoilta.

Avoimista työpaikoistamme löytyy myös hallintokoordinaattorin pesti – hakuilmoitus löytyy täältä.

Kuva: Lasse Lecklin