Nopeampaa toimintaa omilla ehdoilla

Mielenosoitus_Climate Move.

Climate Move on kaikkien yhteinen ilmastoliike, joka jatkaa konkreettista kansalaistason vaikutustyötään säätiömme kumppanina, aiempaa ketterämmällä rahoitusmallilla.

Kun kansalaisessa herää halu ilmastotoimintaan, resurssit ruohonjuuritasolla olisi syytä saada heti käyttöön. Toteuttamiskelpoinen idea voi nuivahtaa ja maailmasta jäädä pala pelastamatta, jos valmisteluun kuluu kuukausia. 

Tämän parantamiseen tähdätään uudella rahoitusmallilla, jonka turvin Climate Move -aktivistiliike saa toiminnalleen useamman vuoden tuen. Nopeammat yhteistyön mahdollisuudet aktiivisen kansalaistoiminnan ja vakiintuneiden instituutioiden välillä on kiinnostava alue, johon säätiömme haluaa panostaa. 

Climate Move on autonominen ja epähierarkkinen, vapaaehtoisaktiivien varassa toimiva ilmastoliike. Se kannustaa kansalaisia vaikuttamaan Suomen ilmastopolitiikkaan tarjoamalla yhteisön, asiantuntijaverkoston sekä eri tasoisia vaikuttamisen keinoja. 

Climate Move, joka perustettiin Ilmastoveivi2019 -kampanjan seuraajaksi, haluaa edistää rakentavaa keskustelua. Liike myös haluaa ilmastosiirtymää tehtävän oikeudenmukaisesti, sosiaalisesti kestävällä tavalla.  

Työrauhaa uuden rahoitusmallin turvin

Yhteiskunnallisten rakenteiden muuttaminen ilmastoystävällisemmiksi on yksi suurimmista haasteista ympäristökriisin vastaisessa työssä. Tässä kansalaisaktivismilla ja uudenlaisilla vaikuttamisen kanavilla voi olla merkittävä rooli

Aktiivien tavoitteena on tehdä Climate Moven toiminnasta helposti lähestyttävää, jotta ilmasto-oikeudenmukaisuutta vaativien olisi helppoa hakeutua mukaan liikkeen toimintaan. 

Pandemia-ajan viimein hellittäessä aktivistien toimintakin helpottuu. Live-tapaamisia päästään suunnittelemaan, ja myös kiitetylle Ilmastokriisilinja-podcastille aiotaan tuottaa toinen kausi. 

– Uusi rahoitusmalli antaa työrauhaa, ja voimme joustavammin toteuttaa haluamiamme asioita. Climate Move pyrkii olemaan innostava alusta ihmisten näköiselle ja kokoiselle vaikuttamistyölle, muotoilee viestinnästä vastaava Lotta Arvilommi.

Vuonna 2022 Climate Move -liikkeessä jatketaan vaikuttamistyötä moninaisin keinoin. Mukaan liikkeen toimintaan pääset osallistumalla uusien aktiivien etätapaamiseen 8.3.2022 klo  klo 18-19. Lisätietoa tapahtumasta Climate Moven sivuilla ja Facebook-tapahtumasivulla.