Säätiö etsii monipuolista viestinnän ammattilaista

Haluatko olla mukana ratkaisevan vuosikymmenen ilmastotoimissa? Tiedätkö mistä ja miten meidän pitäisi puhua, jotta ekologinen jälleenrakennus käynnistyisi toden teolla? Tiina ja Antti Herlinin säätiö kohdentaa lähivuosien toimensa skaalautuvien päästövähennysten katalysointiin, ja etsii nyt tiimiinsä viestinnän visionääriä suunnittelemaan ja toteuttamaan säätiön viestintää keskeisenä osana säätiön tavoitteiden toteutumista.

Viestintäpäällikkö vastaa säätiön viestinnän suunnittelusta ja toteuttamisesta. Erityisesti säätiön kunnianhimoiset ympäristöhankkeet edellyttävät strategista ja huolellisesti suunniteltua viestintää niin päätöksentekijöille kuin suurelle yleisölle. Viestintäpäällikön työstä merkittävä osa on säätiön ympäristötavoitteiden mukaista viestinnän suunnittelua ja toteutusta. Viestintäpäällikkö vastaa myös säätiön kaikesta muusta ulospäin suuntautuvasta viestinnästä. Säätiön keskeisiä toimintaperiaatteita ja näin ollen myös viestinnän johtotähtiä ovat yhteistyö, avoimuus ja läpinäkyvyys sekä keskustelevuus ja herättelevyys. Haluamme muotoilla viestimme huolella. Samalla uskomme ennemmin ylikommunikointiin kuin hiljaisuuteen, joten viestinnän työt eivät lopu kesken.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on vuonna 2014 perustettu yleishyödyllinen perhesäätiö, jonka tarkoitus kattaa ympäristön, yhteiskunnallisen hyvinvoinnin sekä kulttuurin tukemisen. Strategiakaudella 2020-2025 säätiö keskittyy luomaan määrää ja tehokkuutta globaaleihin päästövähennyksiin, monipuolisella keinovalikoimalla. Viestinnän ammattilaista haetaan mukaan joukkoon jalkauttamaan säätiön kunnianhimoista strategiaa viestinnän keinoin sekä vastaamaan säätiön päivittäisestä viestinnästä myös muiden toimien kohdalla. Työyhteisö on pieni, kunnianhimoinen, ratkaisukeskeinen ja joustava. Säätiön toimintaa ohjaa ja tukee sitoutunut hallitus. Säätiökenttä on pelikenttänä riippumaton ja mahdollistaa paljon: tehtävässä onnistuminen edellyttää toimintaympäristön syvää ymmärrystä sekä kykyä asettaa tavoitteet korkealle ja tunnistaa parhaat keinot niiden saavuttamiseksi.

Viestintäpäällikköä haetaan pysyvään työsuhteeseen. Työ alkaa 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan. Työtä tehdään toistaiseksi pääasiallisesti etätyönä, koronatilanteen salliessa pienet yhteiset työtilat löytyvät Helsingin Punavuoresta. Alkuvuodesta 2022 alkaen säätiö tulee toimimaan uusissa tiloissa Helsingin Kaivopuistossa, kun Puistokatu 4:n huvila valmistuu korjausremontista.

Onnistuakseen tehtävässään palkattavalta henkilöltä edellytetään:

 • Kokemusta päätoimisesta viestintätyöstä järjestössä, säätiössä, yrityksessä, puolueessa tai vastaavassa
 • Kokemusta vaikuttajaviestinnästä 
 • Monipuolista kokemusta ja hyviä näyttöjä sekä strategisen viestinnän suunnittelusta että organisaatioviestinnän kattavasta toteutuksesta
 • Kykyä suunnitella ja toteuttaa säätiön 2020-2025 strategiaa tukevia, suomalaiseen ja kansainväliseen ympäristökeskusteluun vaikuttavia viestintähankkeita
 • Erinomaisia viestinnällisiä taitoja kaikissa keskeisissä viestinnän kanavissa suomeksi ja englanniksi
 • Kokemusta ja näyttöjä ensiluokkaisten sisältöjen (asiateksti, somesisällöt) tuottamisesta
 • Näyttöjä Tiina ja Antti Herlinin säätiön toimintaympäristön tuntemuksesta ja ymmärryksestä
 • Sosiaalista älykkyyttä ja ratkaisukeskeistä asennetta

Lisäksi arvostamme:

 • Kokemusta ympäristöviestinnästä ja/tai ympäristökeskusteluun osallistumisesta
 • Viestintäkokemusta kansainvälisistä hankkeista
 • Ymmärrystä ympäristökeskustelun aktiivisesta muotoilusta, dynamiikasta ja visio sen viemisestä rakentavaan suuntaan
 • Ymmärrystä globaalin ympäristökriisin eri ulottuvuuksista
 • Kokemusta ja näyttöjä viestintätyön strategian tekemisestä 
 • Kokemusta tiedeviestinnästä
 • Taipumusta viihtyä pienessä organisaatiossa, ja roolissa, jossa työtehtävien laatu vaihtelee toteuttavasta strategiseen

Viestinnän ammattilaisen tehtävästä voi tiedustella lisätietoja sopimalla soittoajan 28.1., 8.2. tai 16.2. päiville osoitteesta anna(a)tahsaatio.fi. Aikoja on tarjolla rajallisesti, loppuihin kysymyksiin pyritään vastaamaan sähköpostitse hakuajan sisällä.

Näin haet tehtävään:

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen työhakemuksesi palkkatoiveineen sekä relevantti ansioluettelosi 21.2.2021 mennessä säätiön kehitysjohtaja Anna Herlinille osoitteeseen: anna(@)tahsaatio.fi. Rekrytointi toteutetaan joustavasti ja sopivia henkilöitä saatetaan kutsua haastatteluun jo ennen hakuajan sulkeutumista. 

Kuva: Lasse Lecklin, 2020.