Tiina ja Antti Herlinin säätiö etsii ympäristöhankkeiden johtajaa

Metsämaisema, hämärä, peura katsoo kameraan.

Haluatko olla mukana ratkaisevan vuosikymmenen ilmastotoimissa? Tiina ja Antti Herlinin säätiö kohdentaa lähivuosien toimensa skaalautuvien päästövähennysten katalysointiin, ja etsii nyt ilmasto- ja ympäristöaiheiden asiantuntijaa tätä työtä johtamaan.

Ympäristöhankkeiden johtaja vastaa säätiön omien hankkeiden suunnittelusta ja johdosta sekä säätiön rahoittamien ympäristöhankkeiden tunnistus- ja valintaprosessista sekä yhteistyöstä hankkeiden kanssa. Lisäksi palkattava henkilö osallistuu säätiön viestinnän ja tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä muun henkilöstön kanssa. 

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoitus kattaa ympäristön, yhteiskunnallisen hyvinvoinnin sekä kulttuurin tukemisen. Strategiakaudella 2020-2025 säätiö keskittyy luomaan määrää ja tehokkuutta globaaleihin päästövähennyksiin, monipuolisella keinovalikoimalla. Ympäristöhankkeiden johtaja tulee säätiöön rakentamaan uutta kokonaisuutta ja tekee siinä tiivistä yhteistyötä säätiön muun henkilökunnan (asiamies, kehitysjohtaja) kanssa. Toimintaa ohjaa ja tukee säätiön sitoutunut hallitus. Säätiökenttä on toimintaympäristönä riippumaton ja mahdollistaa paljon: tehtävässä onnistuminen edellyttää kykyä asettaa tavoitteet korkealle sekä tunnistaa parhaat keinot niiden saavuttamiseksi. 

Työsuhde on määräaikainen ja sidoksissa säätiön ensimmäisten omien projektien kestoon: työ alkaa 1.10.2020 tai sopimuksen mukaan ja jatkuu 31.12.2022 asti. Työtä tehdään toistaiseksi pääasiallisesti etätyönä, tarvittaessa työtilat järjestetään. Vuodesta 2022 alkaen säätiö tulee toimimaan uusissa tiloissa Helsingin Kaivopuistossa

Onnistuakseen tehtävissään palkattavalta henkilöltä odotetaan:

 • vankkaa kokemusta ja asiantuntemusta ympäristösektorilta
 • viimeaikaista kokemusta ilmastoaiheiden parista
 • kokemusta kotimaisesta ympäristöpolitiikasta
 • kansainvälisen ympäristöpolitiikan ymmärrystä
 • näyttöjä itsenäisestä projektinjohdosta
 • näyttöjä uusien kokonaisuuksien rakentamisesta
 • sosiaalista älykkyyttä ja ratkaisukeskeistä asennetta

Lisäksi arvostamme:

 • kokemusta verkostomaisten projektien luomisesta ja johtamisesta
 • kokemusta ympäristöaiheiden tutkimuksen parista
 • kokemusta säätiötyöstä Suomessa tai ulkomailla
 • hyviä viestinnällisiä kykyjä
 • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa

Lisätietoja säätiöstä: www.tahsaatio.fi

Ympäristöjohtajan tehtävästä voi tiedustella lisätietoja sopimalla soittoajan 6.8. tai 13.8. päiville osoitteesta anna(a)tahsaatio.fi. Aikoja on tarjolla rajallisesti, loppuihin kysymyksiin pyritään vastaamaan sähköpostitse.

Näin haet tehtävään:

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen työhakemuksesi palkkatoiveineen sekä relevantti ansioluettelosi 20.8.2020 mennessä säätiön kehitysjohtaja Anna Herlinille osoitteeseen: anna(@)tahsaatio.fi. Rekrytointi toteutetaan joustavasti ja sopivia henkilöitä saatetaan kutsua haastatteluun jo ennen hakuajan sulkeutumista. 

Kuva: Lasse Lecklin