Reaktiomme koronavirusepidemiaan

Tiina ja Antti Herlinin säätiössä, kuten varmasti kaikissa muissakin organisaatioissa, mietitään ja kartoitetaan nyt parhaita tapoja vastata koronaviruksen aikaansaamaan yhteiskunnalliseen tilanteeseen.

Haluamme viestiä apurahansaajillemme, että ymmärrämme kriisillä olevan vaikutus myös rahoittamiimme projekteihin. Pyydämme, että kaikki apurahansaajat, joiden työskentelyyn epidemia aiheuttaa muutoksia, olisivat yhteydessä säätiöön. Yhdessä voimme määritellä minkälaisia toimenpiteitä rahoituksen ja työskentelyn suhteen tarvitaan. Toivomme, että kaikessa säätiön rahoittamassa työskentelyssä suhtaudutaan vakavasti ja huolellisesti sosiaaliseen eristäytymiseen.

Tiina ja Antti Herlinin säätiön yksi keskeinen tarkoitus on yhteiskunnallisen hyvinvoinnin tukeminen ja edistäminen. Tutkimme parhaillaan erilaisia mahdollisuuksia vastata pandemian vaikutuksiin Suomessa. Ensimmäisenä, kiireellisenä toimenpiteenä olemme mukana rahoittamassa Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaa yhdessä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan, Ensi- ja turvakotien liiton, Lastensuojelun Keskusliiton, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Tradekan kanssa.

Seuraamme myös, mitä tulee tapahtumaan ilmastotoimien rahoitukselle ja kunnianhimolle Suomessa ja globaalisti – nähdäänkö kriisi lähtölaukauksena pitkäjänteiselle ekologiselle jälleenrakentamiselle, vai ajaako sen nopea eskaloituminen lyhyemmän aikavälin toimiin ja ajatteluun? Myös näiden keskustelujen käyminen on tärkeää ja ajankohtaista.

Muiden tavoin myös Tiina ja Antti Herlinin säätiössä iloitaan viime päivinä syntyneistä yhteisöllisyyden voimannäytöistä. Naapurustot ovat yhdistyneet auttamaan karanteeniin joutuneita, sosiaalisen eristäytymisen aiheuttamaa yksinäisyyttä kitketään kekseliäillä ja nopeasti kehitetyillä rakenteilla, ja erilaiset rahoittajatahot ovat toimineet ripeästi auttaakseen niitä, joihin kriisi iski heti ensi metreillä. Uskomme, että sama erityislaatuinen yhteishenki auttaa meidät yli tästä kriisistä, ja kuljettaa meidät kohti parempia aikoja.

(Kuva: Anna Shvets)