Journalistiliiton palkinto Faktana, kiitos! -hankkeelle

Vapaaehtoisten journalistien Faktana, kiitos! -koulukiertue on palkittu Journalistiiiton vuoden 2017 järjestötekona. Kiertue on saanut apurahan käytännön järjestelyihin ja materiaalien tuottamiseen Tiina ja Antti Herlinin säätiöltä.

“Mediakasvatustyö on tukenut laatutietoisen, faktan ja valheen erottavan mediayleisön kasvamista kouluissa ja myös haastanut projektiin osallistuneet ja sitä seuranneet journalistit pohtimaan työnsä avaamisen merkitystä”, palkintoperusteissa todetaan.

Kiertueeseen osallistui kuluneen lukuvuoden aikana noin 160 journalistia eri puolilla Suomea. Toimittajat vierailivat oppitunneilla ja kertoivat työstään, mutta myös keinoista arvioida tietoa itsenäisesti median käyttäjänä sekä jokaisen median käyttäjän vastuusta tietoa eteenpäin levittäessään.

Kiertue sai myös kansainvälistä huomiota, kun se nostettiin International Press Institutin raportissa esimerkiksi keinoista, joiden avulla ala voi taistella fakenews-ilmiötä vastaan:https://ipi.media/new-finnish-project-brings-journalists-to-schools-to-teach-media-literacy/

Kiertueen vastaava tuottaja Anne Leppäjärvi kirjoitti hankkeesta TAHin blogiin maaliskuussa:

http://www.tahsaatio.fi/category/blogi/