Säätiö osti Tahtipuikkotaulun

tahtipuikkotaulu

Kahdentoista kapellimestarin tahtipuikkotaulu asetetaan pysyvästi esille Helsingin Musiikkitaloon, tuotot Lastensairaalalle.

Säätiö osti joulukuussa 2014 Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen hyväksi huutokaupatun Tahtipuikkotaulun, joka asetetaan sopimuksen mukaan pysyvästi esille Musiikkitalon yleisölämpiöön, jossa se on nähtävissä 4.3. alkaen. Toukokuussa 2014 Musiikkitalossa järjestetyn ensimmäisen Kamarimusakirppiksen yhteydessä syntynyt Tahtipuikkotaulu tuotti näin Lastensairaalalle 41 000 €.

Tahtipuikkotauluun on koottu 12 huippukapellimestarimme tunnistettavin työväline. Puikkonsa taulua varten lahjoittivat Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon emeritus-professorit Jorma Panula ja Leif Segerstam, sekä nykyinen professori Atso Almila. Muut lahjoittajat ovat kapellimestarit Okko Kamu, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Sakari Oramo, Osmo Vänskä, John Storgårds, Mikko Franck, Susanna Mälkki ja Hannu Lintu.

Teoksen on sommitellut graafikko Antti Hannuniemi, joka lahjoitti hankkeelle työpanoksensa. Muotoplate Oy, ArtWay ja Oy Werner Ab lahjoittivat taulun muut materiaalit.

Kamarimusakirppis-tempauksilla kerätään varoja Uudelle Lastensairaalalle. Hankkeen ideoijat ja vastuutoteuttajat ovat viulisti Taru Kircher ja viestintä- ja tapahtumakonsultti,  FM Hannele Eklund. Tahtipuikkotaulun myynnistä vastannut Hagelstam & Co osallistuu myös Uusi Lastensairaala -hankkeen tukemiseen.

Kamarimusakirppis järjestetään Musiikkitalossa seuraavan kerran lauantaina, 16.5.2015.

 

 Kuva: Matti Kyllönen