Vuoden 2015 avustuspäätökset

Tiina ja Antti Herlinin säätiön historian ensimmäinen avustushakukierros on loppuun saatettu –  myönteisen avustuspäätöksen saaneille hakijoille on ilmoitettu päätöksestä.

Säätiön hallitus on kokouksessaan 24. helmikuuta 2015 päättänyt jakaa avustuksen 30 hakijalle. Hakemuksia vastaanotettiin marraskuun 2014 hakuajan puitteissa yhteensä huimat 2538 kappaletta. Noin puolet hakemuksista edusti tutkimustyöhön anottavia työskentely- ja kohdeavustuksia ja puolet muita hankkeita. Kaiken kaikkiaan haun kautta säätiön tietoon tulleiden tärkeiden tutkimusten ja hienojen hankkeiden määrä oli uskomattoman suuri.

Kuten jo hakuohjeessa mainittiin, säätiön oli tarkoitus jakaa tällä hakukierroksella yhteensä enintään 300 000 euroa. Yllättävän runsaan hakemusmäärän ja hakemusten korkean laadun vuoksi summaa päädyttiin nostamaan ja avustusten lopullinen summa on 401 920 euroa. Silti valitettavan moni erinomainen projekti jäi tällä kertaa vaille Tiina ja Antti Herlinin säätiön rahoitusta. Näille hakijoille toivomme sitkeyttä, onnea ja menestystä. Säätiön hallitus ei perustele yksittäisiä avustuspäätöksiä.

Säätiön käytössä ei ollut sähköistä hakujärjestelmää, ja henkilökohtaisen yhteydenoton ovat saaneet ainoastaan myönteisen avustuspäätöksen saaneet 30 hakijaa. Lista avustuksen saaneista julkistetaan maaliskuun ensimmäisen viikon aikana. Avustuksia myönnettiin säätiön tarkoituksen mukaisesti yhteiskunnallisen hyvinvoinnin, kulttuurin, ympäristön ja tieteen sekä niihin liittyvän tutkimuksen ja opetuksen tukemiseksi ja edistämiseksi.