Kutsu tapaamiseen lasten ja nuorten luontoretkien yhteisrahoituksesta kiinnostuneille säätiöille

Tiina ja Antti Herlinin säätiö kutsuu lasten ja nuorten luontoretkien yhteisrahoituksesta kiinnostuneet säätiöt tapaamiseen Puistokatu 4:n tieteen ja toivon taloon tiistaina 22.10. 2024 klo 13–14.00.

Tilaisuudessa TAH-säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Herlin ja toiminnanjohtaja Henna Hakkarainen kertovat lasten ja nuorten luontoretkien rahoituksen tarpeesta ja esittelevät ehdotuksen säätiöiden yhteisrahoituksesta vuodelle 2025. 

Luontoretkillä lapset ja nuoret voivat rikastaa ja syventää suhdettaan ympäristöön. Usein koulujen rajalliset budjetit kuitenkin vaikeuttavat retkien toteuttamista, kun rahaa esimerkiksi kuljetuskustannuksiin ei ole. Rahoituksen tuella yhä useampi lapsi ja nuori saa mahdollisuuden osallistua retkelle ja avustuksilla halutaan tukea lasten ja nuorten kasvua kestävään elämäntapaan.

Säätiöiden yhteistyönä toteuttama edellinen haku oli auki kahden viikon ajan maaliskuussa 2024. Tänä aikana vastaanotettiin huimat 837 hakemusta, joista avustettaviksi valittiin 161 retkeä eri puolilla Suomea. Jaettavan avustuksen myötä yli 9000 lasta ja nuorta pääsi luontoretkelle oman ryhmänsä kanssa. 

Rannalle jäi kuitenkin monta hyvää hakemusta. 

Säätiöiden yhteistyönä rakennettavalla rahoituskokonaisuudella yhä useampi lapsi ja nuori voisi päästä luontoretkelle. Viime vuonna mukaan luontoretkiä mahdollistamaan lähtivät Brita Maria Renlundin muistosäätiö, RELEX-säätiö ja Urlus-Säätiö.

Osallistumisen yläraja on avoin, mutta kynnyssumma on 10 000 euroa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Myös etäosallistuminen on mahdollinen. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään perjantaina 18.10. klo 15 mennessä: https://forms.gle/DQDr7HpGGAPtP73T7


Lämpimästi tervetuloa!


Tilaisuus on tarkoitettu Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenille.